Jubileumboek
511
page-template-default,page,page-id-511,stockholm-core-2.4.4,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
Title Image

Jubileumboek

Jubileumboek “Ketelbinkie is van Rotterdam”

Ketelbinkie is nog springlevend

Ketelbinkie, de straatjongen uit Rotterdam, uit het gelijknamige lied en boek, staat model voor het  onverzettelijke lef-imago van de Maasstad.
De Stichting ketelbinkie bestaat 30 jaar en geeft op 2 maart 2013 een jubileumboek uit: “Ketelbinkie is van Rotterdam” om op die manier de herinneringen aan alle ketelbinkies voor het nageslacht te bewaren.

Het boek gaat over aangrijpende verhalen van echte ketelbinkies ( die het soms tot kapitein of havenbaron schopten), de tekstschrijver en de componist van de beroemde smartlap, de Edam (de ‘ouwe schuit’), de boeken van Anthony van Kampen, de historie van de stichting met de Koffietrofee en Ketelbinkieprijs, de Ketelbinkiemunt,  de door Huib Noorlander vervaardigde beelden en last but nog least de nieuwe musical “Ketelbinkie”, geschreven door Louis Lemaire, die door het Hofplein Jeugdtheater vanaf 2 maart a.s. langdurig wordt opgevoerd.

Het boek is geschreven door de maritieme auteurs Bram Oosterwijk, Hans Roodenburg en Joris Boddaert. De boeken zijn na 2 maart te koop in de boekhandel, het Hofplein Theater en via uitgeverij Watermerk, www.watermerk.eu . Prijs van de luxe editie, hardcover is € 14,95.

De prijs is aantrekkelijk gebleven door de steun van een aantal fondsen, te weten G.Ph.Verhagen-Stichting, Stichting Bevordering van Volkskracht, Van der Mandelestichting, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Organisatie van Effectenhandelaren te Rotterdam en de Erasmusstichting.

Aantal pagina’s 104. Meer dan 100 foto’s en illustraties.
ISBN: 978-90-78388-09-8