Socialdebt winnaar Ketelbinkieprijs
1552
post-template-default,single,single-post,postid-1552,single-format-standard,stockholm-core-2.4.4,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
Title Image

Socialdebt winnaar Ketelbinkieprijs

winnaar socialdebt

Socialdebt winnaar Ketelbinkieprijs

Het Rotterdamse bedrijf Socialdebt heeft de 39e Ketelbinkieprijs gewonnen. De prijs werd uitgereikt door wethouder Robert Simons in poppodium Annabel tijdens het Upstream Festival. De andere twee genomineerden waren Closure en AquasmartXL.

“Een prachtige winnaar volgens de hele jury: Socialdebt zorgt ervoor dat jongeren gun beginnende schulden niet verder laten oplopen. Samen met hen werkt het bedrijf aan een oplossing, met een op maat geschreven aflossingsplan en een slimme app. Socialdebt neemt de schulden over en geeft de jongeren meer tijd en minder stress. En daarna word je geholpen met een spaarplan om jouw leven weer te kunnen opbouwen.”

De genomineerden

De andere genomineerden waren AquasmartXL en Closure. AquasmartXL levert technologie en services om havens en andere wateren veiliger, schoner en efficiënter te maken. Daarbij maken zij gebruik van veel data en moderne hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld drones en meetapparatuur.

Closure zorgt ervoor dat nabestaanden zich bij een overlijden geen zorgen hoeven te maken over het opzeggen van abonnementen en contracten. Het bedrijf neemt al die zorgen voor de nabestaanden weg.

Wat is de Ketelbinkieprijs?

De Ketelbinkieprijs is bestemd voor een Rotterdams relatief jong bedrijf, dat nog niet al teveel werknemers heeft. De charme van het pionieren, keihard werken en ja, soms mislukken en weer opkrabbelen – ook in die moeilijke Coronatijd. De Ketelbinkieprijs is al 40 jaar een aanmoedigingsprijs voor zo’n bedrijf dat Rotterdam nationaal en internationaal positief op de kaart zet. Eerdere winnaars zijn onder meer Tomasu, Skoon, BlueCity010, Mascolori, Groos, Schorem, NRC Café en Brouwerij Noordt.