Laatste Koffietrofee voor Lof der Zoetheid
1152
post-template-default,single,single-post,postid-1152,single-format-standard,stockholm-core-2.4.4,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
Title Image

Laatste Koffietrofee voor Lof der Zoetheid

Ketelbinkie Koffietrofee

Laatste Koffietrofee voor Lof der Zoetheid

De 36e en laatste Koffietrofee is op 29 juni uitgereikt aan Anastasia de Ruyter van de zaak die dit jaar het beste kopje koffie in de Maasstad heeft geserveerd: Lof der Zoetheid.

De koffiejury, die bestaat uit 19 Rotterdamse journalisten van de schrijvende pers, radio en tv, beoordeelde dit jaar de koffie van 152 zaken op kwaliteit, aanblik, ambiance, bediening en verhouding prijs/kwaliteit.

De winnaars van de zes categorieën

  • Toeristische attracties: Lunchroom Wereldmuseum
  • Hotels/Hostels: Room Rotterdam
  • Horeca Algemeen: Wijnbar Janssen & Van Dijk
  • Grand café’s: NRC Nieuw Rotterdams Café
  • Koffiespeciaalzaken: Coffeelicious
  • Eetcafé’s/coffeecorners/lunchrooms en tevens totaalwinnaar: Lof der    Zoetheid

Het juryrapport

Uit het juryrapport: De winnaar is al eerder zeer geprezen. En zo ook nu. Zeer goede koffie. Geen gruis, gewoon goed en lekker. Het koekje is in dit geval een flinke brok van zelfgemaakte chocobars, mmm… Erg aardige bediening. En die prijs van 2 euro kom daar maar eens om. Prima presentatie. Trouwens naast de koffie mag de thee er ook zijn.

Juryrapport2017 (PDF)

De laatste Ketelbinkie Koffietrofee

De Ketelbinkie Koffietrofee werd voor de laatste keer uitgereikt. “We hebben onze taak volbracht”, aldus Peter Egge van de Stichting Ketelbinkie. “Toen we ermee begonnen bungelde Rotterdam onderaan de koffielijsten. Nu zitten we in de top van Nederland met eigen branderijen, merken en prima zaken. We zijn van een containerbakkie naar een heerlijk bakkie pleur gegaan”. In die 35 jaar hebben meer dan 130 journalisten als jurylid meegewerkt.